Prasada Griffioen. Praktijk voor Lichaam en BewustZijn

Prasada Griffioen

De wereld van het denken 

Herken je dit 

We leven voor een groot deel in ons hoofd. En dat hoofd babbelt wat af. We praten tegen onszelf, tegen onze partner, discussiëren met onze baas. We denken terug aan een fijne vakantie, fantaseren over een mooie relatie. We vergelijken onszelf met een ander. We spreken onszelf bestraffend of bemoedigend toe.

Kortom... het gaat maar door.

En ondertussen bestaat dat allemaal niet. Het leven in je hoofd is een totaal ander leven dan wat er op dit moment echt gebeurt.  Op dit moment is er slechts een gesprek, een beweging, een aanraking, een geur of  gevoel. Elk moment is vol met ervaringen, met sensaties. En zo lang het hoofd daar maar niet over oordeelt, is alles gewoon wat het is. En is alles goed.

Vaak zoeken we dan ook de uit-knop. Zijn we het gebabbel zat. Maar hoe krijg je rust in je hoofd. . . . .

denker-geel.

HOE LAAT JE JE HOOFD LOS

Ons hoofd is letterlijk en figuurlijk ons houvast.
We houden ons vast aan onze gedachten.
Zij zijn de wereld waarin we leven en waaraan we hechten.

Dit houvast vind je terug in je nek en schouderspieren.
Deze houden je aandacht vast in je hoofd zodat deze niet naar je lichaam zakt. Hiervoor moet je de spieren van nek en schouders spannen. Soms doen we dit te veel zodat we klachten krijgen.
We slapen slecht, krijgen hoofdpijn. Dit kan zelfs chronische vormen aannemen. Hierdoor kun je vervreemd raken van je lichaam en gevoelens en je leven verliest haar glans.

Er is een uitknop. Bepaalde oefeningen voor nek en schouders kan deze vastgezette energie weer helpen stromen. Je hoofd word rustiger, spanning lost op en je zakt in je lichaam. Je slaapt beter, voelt je energieker. Je voelt je meer een geheel met je gevoelens, lichaam en innerlijke rust.

Ik wil een afspraak

verder 
terug